Tipuri de compresie

Avantaje, dezavantaje și specificații

Introducere


Compresia este una dintre cele mai importante componente ale trotinetelor pentru trucuri și adesea determină compatibilitatea dintre diferitele componente. Aici veți afla tot ce trebuie să știți despre tipurile de compresie, originea acestora, avantaje și dezavantaje. 

Când mersul pe un scuter freestyle câștiga încă popularitate, scuterele aveau o furcă de compresie standard cu filet. Treptat, diverși producători de scutere și piese pentru acestea dezvoltă multe tipuri diferite de sisteme de compresie pentru ușurință, rezistență mai bună sau costuri mai mici.

ICS10

Funcționează în același mod ca compresia ICS, dar ICS10 folosește un șurub cu diametru mai mare. Este cel mai frecvent la scuterele Ethic DTC și Addict Scooters.

ICS10 are un design cu șuruburi mai scurte, așa că trebuie să utilizați un hexagon de 6 inchi pentru a instala și menține compresia. În setul fiecărui scuter vei găsi tot ce ai nevoie.

Este tipic pentru barele de oțel Ethic DTC să aibă piulițe stea sudate în ele și acest lucru împiedică alunecarea șurubului din bară.

  • Pentru acest tip de compresie este necesar ca bara să aibă un slot (imbinat).
  • ICS10 este compatibil cu barele standard din oțel și cu toate barele din aluminiu

HIC

Primul HIC (Hidden Integrated Compression) a fost creat de RAD Scooter Co, care a creat și primul T-bar. Treptat, această compresie a devenit populară în lumea scuterelor și a devenit una dintre cele mai populare printre cicliști alături de SCS.

Avantajele compresiei HIC sunt numeroase. Este ușor (pentru parc riders dintre voi). Este mai durabil decât alte sisteme de compresie datorită conexiunii stabile furcă-bară; Este ușor de instalat și întreținut. Setul fiecărui complet include toate instrumentele necesare.

  • Include lama, capac și șurub. Unii producători oferă lamele cu un capac integrat - astfel încât compresia este mai ușor de aplicat
  • Compresia HIC este compatibilă numai cu bare cu un diametru exterior de 34,9 mm și un diametru interior de 31,8 mm (bare supradimensionate).
  • Compatibil cu orice furcă HIC și SCS.

IHC

IHC (Inverted Hidden Compression), dezvoltat inițial de Blunt Envy Scooter, a devenit popular foarte repede, deoarece este o versiune și mai ușoară a compresiei HIC și oferă aceeași rezistență.

La IHC, diametrul furcii, capacului și șurubului este mai mic și în loc de șurub cu stea au un filet integrat pentru șurubul de compresie.

Acest tip de compresie este folosit mai ales de către cicliști care caută forme ușoare.

  • Ușoare și ușor de instalat.
  • Compatibil cu bare standard din oțel și aluminiu

SCS

SCS (Standard Compression System) - compresie standard - a fost creat de Andrew Browser (Proto Scooters) și a devenit foarte repede una dintre cele mai populare comprese de pe piață.

Compresia SCS folosește o labă cu 4 șuruburi, un capac superior de compresie și un șurub care este înșurubat în furca SCS / HIC. Unii producători folosesc doar 3 șuruburi.

  • Această compresie poate fi în două dimensiuni - dimensiune standard de 31,8 mm sau supradimensionată de 34,9 mm.
  • Acest tip de compresie nu are nevoie de o fantă în bară, așa că rămâne sănătoasă mai mult timp
  • Fiabil și rămâne etanș mult mai mult decât alte sisteme de compresie.