Roți, distanțiere, rulmenți și multe altele!

Care sunt cei mai buni rulmenți și cum să păstrați roțile sănătoase mai mult timp?

Informatii de baza

Material

Roțile constau dintr-o bază și poliuretan (PU). Baza a 99% dintre roți este din aluminiu, cu excepția celor mai joase clase de roți, precum Longway Tyro, unde este din plastic.

Dimensiuni

Dimensiunile anvelopelor scooter freestyle încep de la 100 x 24 mm și ajung la 125 x 30 mm în diametru și lățime. Majoritatea scuterelor acceptă roți de până la 110 x 24 mm și sunt deseori preferate de cei care circulă în parc.

PU - duritate

Aceasta este unitatea de măsură folosită pentru a determina duritatea unei anvelope. Poate fi de la 85a la 91a. Standardul pentru scuterele truc este 88a. Cu cât poliuretanul este mai dur, cu atât roțile sunt mai rapide. Diametrul mai mare, atât pentru biciclete, cât și pentru roți, crește viteza de rotație.

Cum să vă păstrați roțile și rulmenții sănătoși pentru mai mult timp

Tabere

Nu cumpărați rulmenți care nu sunt proiectați pentru scutere sau plăci freestyle. Se vor sparge mult mai repede și zgomotul testului de cădere va veni mai devreme decât vă așteptați. Sarcina pe rulmenți este uriașă și, indiferent de calitatea și prețul acestora, după un timp se strică și trebuie înlocuite.

Distanțiere

Distanțierele sunt rareori o problemă, dar dacă trebuie să le schimbi, folosește-le de aceeași marcă ca și roțile tale sau consultă-ne în prealabil! Sunt posibile diferențe în dimensiunile lor.

Rotile

Alegeți cea mai netedă pardoseală posibilă și nu alunecați pe scuter. Când stratul exterior de poliuretan începe să se desprindă, riscați deteriorarea mai gravă a anvelopelor. Rețineți că roțile, împreună cu rulmenții, sunt cel mai mare consumabil de pe scuterul dvs. și adesea necesită înlocuire.