Soluționarea alternativă a litigiilor (ADR) pentru cetățenii UE

În calitate de utilizator, aveți posibilitatea de a contacta autoritatea ADR locală cu privire la o dispută pe care nu ați reușit să o rezolvați direct cu noi.

Ce este ADR?

ADR este o procedură de soluționare extrajudiciară a litigiilor legate de obligațiile contractuale care decurg din contractele de vânzare sau contractele de servicii între un comerciant din UE și un consumator rezident în UE. Organismul de soluționare a litigiilor va propune sau va impune o soluție sau va reuni părțile pentru a facilita o soluție convenită de comun acord.

Organismul SAL este o parte neutră (de exemplu, conciliator, mediator, arbitru sau comitet de reclamații) pe care o vom folosi pentru a soluționa un litigiu în cazul în care consumatorul decide să caute o soluționare extrajudiciară a litigiului. Procedura SAL este ieftină, ușoară și rapidă și, prin urmare, este benefică atât pentru consumatori, cât și pentru comercianți, care pot evita costurile judiciare și procedurile judiciare îndelungate.

Cum pot depune o plângere în cadrul procedurii ADR?

Dacă doriți să depuneți o plângere, vă rugăm să contactați autoritatea națională SAL, care este listată. Acest organism SAL va putea, de asemenea, să răspundă la toate întrebările dumneavoastră legate de acest proces.

Faceți clic aici pentru site-ul online de soluționare a litigiilor al Comisiei Europene.